Emoties & Gemoedstoestand

Emoties en gemoedstoestanden staan centraal bij Bachbloesem therapie. De extracten van bloemen en planten worden gebruikt om bewustzijn van negatieve gewoonten te signaleren, en er bewust van te worden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het dus geen geneeswijze die bepaalde klachten kan behandelen. Zo wordt het online vaak wel aangeprezen, wat slecht is voor de goede naam van de therapie zoals Dr. Bach die ooit bedoeld had.

Zonde!

Want wat Bach voor ogen had, was in essentie een prachtig systeem waarbij de natuur ons helpt om meer bewust te worden van de psychische drempels die ons in de weg staan. In deze tijd – waarin steeds meer mensen zoeken naar een alternatief voor de technologie die ons steeds meer beheerst – een mooie aanvulling op zaken als mindfulness en yoga, maar nog niet zo breed omarmt.

Terwijl we allemaal best weten dat bloemen en planten veel kunnen doen voor ons gemoed. Niet voor niets vinden zoveel mensen in het bos, aan de kust of in de duinen een plek om op te laden, en even los te komen van de dagelijkse druk, stress en sleur.

Bach bloesem emoties

Dr. Bach deelde zijn bloesems in 7 verschillende categorieën.

Overgevoeligheid

Eenzaamheid

Angsten

Onzekerheid

Gebrek aan interesse of motivatie

Overbezorgdheid

Moedeloosheid

Bach bloesem vragenlijst

Online vind je verschillende Bach bloesem tests om je te helpen bij het kiezen van de juiste bloesems. Hierin vink je aan waar je tegenaan loopt, waarna een lijstje wordt gegenereerd van welke extracten daar bij passen.

Ga eerst zelf eens aan de slag! Met dit stappenplan om te bepalen welke Bachbloesems je nodig hebt, bijvoorbeeld. Door er zelf over na te denken, stimuleer je namelijk al de bewustwording.

Wanneer beginnen Bachbloesems te werken?

Dat is heel verschillend. Meer nog dan bij medicijnen, is het namelijk afhankelijk van je gevoeligheid voor de bestanddelen. Maar, nog belangrijker is dat het afhangt van in hoeverre je ervoor openstaat.

De meeste mensen merken na een aantal dagen de eerste effecten. Sommigen ervaren die zelfs al na de eerste keer innemen.

Als je begint een Bach mix te gebruiken, maar ondertussen denkt – “Wat een onzin. Dit is complete tijdverspilling.” – dan zal het ook langer duren voor je effect merkt. Al zijn er ook verhalen van vrouwen die een flesje bestelden voor hun sceptische echtgenoot, die na een tijdje gebruik moest toegeven zich toch echt beter te voelen.

Het korte antwoord op de vraag wanneer Bachbloesems beginnen te werken, is dus: dat weet je niet vooraf. Dat onderstreept eens te meer dat je ze niet moet zien als een magisch middel om je van je klachten af te helpen, maar als onderdeel van je reis van groei en bewustwording.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven