kruiden stimuleren stofwisseling

Welke kruiden stimuleren je stofwisseling?

Een snellere stofwisseling dat willen we natuurlijk allemaal! Althans, wanneer je meer calorieën wil verbranden. Een snellere stofwisseling zorgt er namelijk voor dat we ook meer calorieën verbranden, waardoor we dus ook vet kunnen verbranden. Toch kan het ook heel goed zijn dat jouw stofwisseling (te) traag is, waardoor je moeite hebt met het verliezen van vet. Je kunt dan wel je calorie-inname flink verlagen, maar het is wel zaak dat alles binnenkrijgt wat je moet binnenkrijgen. Denk hierbij aan voldoende vitamines en mineralen, maar ook eiwitten, vet en koolhydraten. Het verhogen van je stofwisseling kun je op enkele manieren doen. Eén van deze manier is het gebruik van de juiste kruiden. Maar welke kruiden stimuleren je stofwisseling nu eigenlijk?

kruiden stimuleren stofwisseling

Waardoor ontstaat een verlaagde stofwisseling?

Vervelend genoeg is niet iedereen gezegend met een snelle stofwisseling. Hoewel het ook een medische oorzaak kan zijn, is het vaak ook voor een groot deel aan jezelf te wijten waardoor gebeurt. Een veelgemaakte denkfout is namelijk dat je drastisch minder moet gaan eten, terwijl juist dit ertoe kan leiden dat je stofwisseling wordt vertraagd. Wat er namelijk gebeurt, is dat je lichaam op het moment dat het weinig voeding binnenkrijgt, overgaat op de ‘overlevingsmodus’. Dit zorgt voor een verlaagde lichaamstemperatuur, wat ertoe leidt dat je minder verbrandt, maar ook een minder goede spijsvertering. Daarnaast zorgt het ook voor een vertraagde schildklier, waardoor je minder energie hebt. Kortom, te weinig voeding is dus absoluut niet de oplossing.

Zo stimuleer jij de spijsvertering

Het stimuleren van de spijsvertering zorgt ervoor dat je je voeding een stuk sneller verbrandt. Door het gebruik van verschillende kruiden, die in de vorm van bijvoorbeeld afslankpillen te nemen, zul je al snel het verschil merken. Goede afslankpillen zijn namelijk geen vervanger, maar een goede aanvulling op je dagelijkse voeding. Kruiden die vaak zitten verwerkt in deze pillen zijn Triphala, Kurkuma, Asafoetida, Brandnetelblad en ook Paardenbloemwortel. Door gezond en gevarieerd te eten in combinatie met deze pillen, zul je zeker resultaat boeken.

Geef je lichaam rust

Naast het nemen van extra kruiden, is het ook van belang dat jij je lichaam voldoende rust geeft. Stress kan namelijk één van de oorzaken zijn van een vertraagde stofwisseling. Zorg er dus voor dat je ook voldoende ontspanning en rust krijgt en daarnaast gezond eet. Uiteraard kun je prima een keer de lunch vervangen door een afslankshake om je calorie-inname te beperken. Bijvoorbeeld op een dag dat je weet dat je ‘s avonds wat meer eet omdat je bijvoorbeeld ergens een hapje gaat eten. Op deze manier verlaag je niet direct je inname, maar houd je het geheel wel in de juiste balans. Door je bewust te zijn van je voeding en dit aan te vullen met de juiste supplementen, is het verhogen van je stofwisseling ook voor jou heel goed mogelijk. Wel is het belangrijk er rekening mee te houden dat je dit niet van de één op de andere dag kunt realiseren en je je lichaam dus de tijd geeft om eraan te kunnen wennen.

Berichten gemaakt 9

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven